dimecres, 31 d’octubre del 2012

L´olivera

Olivera Mida colo i forma:pregunta:la olivera por fe de 2 a 15 metres i el color es l'olivera. les seves fulles son rígides i la mida es 8 cm,enters, lanceolades i tot l'any verdes.l'anvers de la fulla és d'un verd grisenc mentre que el revers és d'un color esblanqueït.

Imatges:

Fulles d'olivera

És un arbre no gaire alt però que pot arribar a viure molts anys. Les fulles són d'un color verd grisós per l'anvers i d'un color blanquinós pel revers i la mida es 500 × 343

Flors





La seva fulla és de color verd intens i la seva flor molt singular, hi ha el cor d'on naixerà el fruit verdós entre pètals i estigmes i la seva mida és 603 × 438

com son les flos de l'olivera:

  La mostassa és una planta amb flors grogues molt difosa al camp, considerada en l'antiguitat una pesta perquè reapareixia regularment en els camps cultivats.

Oli d’oliva
És un oli obtingut a partir de la barreja d’olis d’oliva refinats i olis d’oliva verges, diferents de l’oli d’oliva llampant, que presenta una acidesa lliure màxima d’1g per 100 g (1%).
Oli d’oliva verge
És un oli d’oliva verge que presenta una acidesa lliure màxima de 2g per 100g (2%).

L’olivera, un dels cultius tradicionals de Suera, un arbre majestuós i venerable de fulles lanceolades, verdes per damunt i blanquinoses per sota, de flors blanques en raïms menuts.
Podem observar un exemplar de més de cinc segles situat al pla de l’Algepsar.
Segons les estadístiques del consell Oleícola Internacional (COI) de l'any 2000 patrimoni oleícola mundial s'estima aproximadament en 930 milions d'oliveres, dels quals 840 es localitzen a l'àrea mediterrània. Al món hi ha més de 1200 conreessis diferents d'olivera distribuïts en 24 països. En concret, a Espanya s'han identificat més de 250 conreessis diferents. Cada conrear genera la seva pol · len d'olivera específic davant el qual poden reaccionar les persones en funció que siguin sensibles o no a aquests tipus de pol · len.
Arbre de fulla perenne molt conreat al Baix Penedès. És un arbre no gaire alt però que pot arribar a viure molts anys. Les fulles són d'un color verd grisós per l'anvers i d'un color blanquinós pel revers.
Del seu fruit, l'oliva, se n'extreu l'oli, i la seva fusta és de les més dures i compactes.

pregunta:
con es fa l'oli:Actualment a totes les cooperatives s' elabora l' oli amb maquinària
Molt  moderna i automàtica; es  diu  sistema continu L'obtenció d'oli comporta diversos passos
com es fan les olives:És  tracta  de separar  les olives  de les impureses que puguin
portar ( terra, fulles, trossos d'escorça…). Es netegen amb les ventadores. Són unes rentadores que per mitjà d'un corrent d'aire  eliminen  allò que pesa menys que les olives. Després es renten amb un corrent d'aigua.



                                      

                                                                                                                                                                                                                                                    



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada