dijous, 13 de desembre del 2012

MORERA

                                          MORERA:
pregunta forma mida:Les moreres són arbres oriünds de les zones temperades d'Àsia, de grandària petita a mitjà, poden ser monoics o dioics. De ràpid creixement quan són joves, però més lents a mesura que arriben a la maduresa, no solen sobrepassar els 15 m.

IMATGE:

fulles de morera:

Presenta fulles alternes, ovals, senceres o lobulades (en els arbres joves més lobulades que en els adults) i de marges dentats. De color verd brillant i llustroses pel feix, més clares pel revés.

flors:

Imagen
El morus alba, té una flor semblant al coto-fluix que es trenca fàcilment quan la toques. 
D'aquesta flor surt posteriorment el fruit, una mora.

els fruits:

Ficha
Nom català: Morera, Morera blanca, Morera de cucs, Morera de cuques, Morera de seda
Hàbitat: Cultivada
Forma vital: Macrofaneròfit caducifoli
Mida: 4-15 m.


LLEDONER

                                        LLEDONER:
PREGUNTA MIDA FORMA:És un arbre caducifoli amb una capçada densa, arrodonida i molt ramificada, el seu tronc és dret i amb l'escorça llisa i de color gris, pot arribar a fer 25 m d'altura

IMATGE:

fulla de lledonep


Les fulles, aspres al tacte i amb tres nervis molt marcats a l'anvers, són simples, alternes, pubescents, ovades o lanceolades, presentant una certa asimetria, amb el marge finament dentat, el pecíol llarg i la punta torçada i allargada.

flors:



 Les flors, hermafrodites o masculines, són petites, solitàries, molt pedunculades, de color verd-groguenc i apareixen entre abril i maig a les axil·les de les fulles.

els fruits:

 El fruit és una drupa comestible, el lledó, petit de la mida d'un pèsol, rodó i llis amb molt pinyol i poca polpa, verd abans de madurar i fosc, gairebé negre, quan madura a la tardor.



dimecres, 12 de desembre del 2012

gingko

                                                 GINGkGO:
PREGUNTA forma i mida: Aquests arbres tenen un troc central, de forma piramidal els femenins, i amb una capçada ampla els masculins. Poden tenir de 30 a 40 metres d'alçària (alguns espècimens a la Xina superen els 50m) i una circumferència de fins a 4 metres.

IMATGE:
I

Fitxer:Gingko-Blaetter.jpg

Gingko-Blaetter.jpg ‎(400 × 300 píxels, mida del fitxer: 24 KB, tipus MIME

flors:


Com podem veure, la fulla té una forma flavelada o de ventall amb una esquerda a la part central a la vora del limbe, el que divideix el full en dos lòbuls. És per això que la hi reconegui amb l'epítet biloba.
els fruits:



El Ginkgo biloba és un arbre que veu de Territoris Molt llunyans, de la Xina, i de temps immemorials, doncs és un veritable fòssil vivent. No te parents vius, doncs el Ginkgo biloba és l'espècie única de L'únic Gènere (Ginkgo) de l'única família Ginkgoaceae, de l'orde Ginkgoals.



dimecres, 31 d’octubre del 2012

L´olivera

Olivera Mida colo i forma:pregunta:la olivera por fe de 2 a 15 metres i el color es l'olivera. les seves fulles son rígides i la mida es 8 cm,enters, lanceolades i tot l'any verdes.l'anvers de la fulla és d'un verd grisenc mentre que el revers és d'un color esblanqueït.

Imatges:

Fulles d'olivera

És un arbre no gaire alt però que pot arribar a viure molts anys. Les fulles són d'un color verd grisós per l'anvers i d'un color blanquinós pel revers i la mida es 500 × 343

Flors





La seva fulla és de color verd intens i la seva flor molt singular, hi ha el cor d'on naixerà el fruit verdós entre pètals i estigmes i la seva mida és 603 × 438

com son les flos de l'olivera:

  La mostassa és una planta amb flors grogues molt difosa al camp, considerada en l'antiguitat una pesta perquè reapareixia regularment en els camps cultivats.

Oli d’oliva
És un oli obtingut a partir de la barreja d’olis d’oliva refinats i olis d’oliva verges, diferents de l’oli d’oliva llampant, que presenta una acidesa lliure màxima d’1g per 100 g (1%).
Oli d’oliva verge
És un oli d’oliva verge que presenta una acidesa lliure màxima de 2g per 100g (2%).

L’olivera, un dels cultius tradicionals de Suera, un arbre majestuós i venerable de fulles lanceolades, verdes per damunt i blanquinoses per sota, de flors blanques en raïms menuts.
Podem observar un exemplar de més de cinc segles situat al pla de l’Algepsar.
Segons les estadístiques del consell Oleícola Internacional (COI) de l'any 2000 patrimoni oleícola mundial s'estima aproximadament en 930 milions d'oliveres, dels quals 840 es localitzen a l'àrea mediterrània. Al món hi ha més de 1200 conreessis diferents d'olivera distribuïts en 24 països. En concret, a Espanya s'han identificat més de 250 conreessis diferents. Cada conrear genera la seva pol · len d'olivera específic davant el qual poden reaccionar les persones en funció que siguin sensibles o no a aquests tipus de pol · len.
Arbre de fulla perenne molt conreat al Baix Penedès. És un arbre no gaire alt però que pot arribar a viure molts anys. Les fulles són d'un color verd grisós per l'anvers i d'un color blanquinós pel revers.
Del seu fruit, l'oliva, se n'extreu l'oli, i la seva fusta és de les més dures i compactes.

pregunta:
con es fa l'oli:Actualment a totes les cooperatives s' elabora l' oli amb maquinària
Molt  moderna i automàtica; es  diu  sistema continu L'obtenció d'oli comporta diversos passos
com es fan les olives:És  tracta  de separar  les olives  de les impureses que puguin
portar ( terra, fulles, trossos d'escorça…). Es netegen amb les ventadores. Són unes rentadores que per mitjà d'un corrent d'aire  eliminen  allò que pesa menys que les olives. Després es renten amb un corrent d'aigua.



                                      

                                                                                                                                                                                                                                                    



dimecres, 24 d’octubre del 2012

jornada verda

L´objectiu conèixer el nostre entorn NATURAL per respectar-lo
1.NO porta mp3
2.NO embruta
3. Evitar cridar no malmetre ni capça animals
4. Recollir les deixalles

Per seguretat segui el professor guia  ni abansarlo

QUE HEM DE PORTA:
1.Roba esportiva
2.Bambes
3. Gorra
4.Aigua i esmorza

QUE FAREM:
Fe fotos a la cosa que ens sembli interessant i veure como es el bosc per que camina esta mola be i mirem el arbres les fulles i moltes coses mes i els tenim que punta per recorda i explicar lo mes ve i aprendrà coses que no sabia del bosc.


dimecres, 3 d’octubre del 2012

La jardineria del pagera

La jardineria del pagera :
Nosaltres a quests dies hem sortit al pati i tan be hem reculit herbars i fullias hem fet una mica de tot em  tan be al lloc que esta al gustat del bar jo i la wafa hem reculit hem tret tota la erba que estava ala aquell lloc hem netejat tot i despres hem anat al segon pati el pati de radera tan be hem raculit cuan cavem i raculim els agafem i tirem a la paperera de fora del institut pro tot fem amb els guants que tenim tan be la paret de la pista del terra el segon pati el de randera ala nomes era jo i la wafa i i el dimarts hem hanat de grups de 4 era jo la wafa el hicham i el mohsin ala al pati hem anat al pati de terra i em tret de ala erbas i despres hem tirat a la basura de fora del pagera .

      

Despres del eso

2.Que farem quant cabem el eso i per que:

2.Jo espero aproba tot i cabi el curs espero gafa l´eso i despres fe el batx pero el nactum i despres treura el batx i espero que tot hem vaie be i les aprobi totes les materies mol contenta de esta el nep aixi hem podran ajuda i explica la cosa mas be i treure la nota mes alta i fe tot el meu esforç preo que si no hi ha  esforç no ya res.
el meu son es se advocat pro per ser lo tinc que estudia molt i fe tot el meu esforç estudia be recorda de tot pensa be i espero se de gran.  

dimecres, 26 de setembre del 2012

Que esperem de a quest curs

1.que esperem del nep:

1.Jo espero que a quet any a l´aula oberta aprendrà coses que abans no sabia despres treura plantas reculi cosas i la mes inportan es treura l´éso i a prendra cosas que jo pasaba de aprendre la que mes magrada del nep es que explican les coses be i tajudan a prendra les coses rapid es millo treur l´eso sigi com sigi o i la britat es que estic mol contenta de asta al nep i tanbe de que meceptin al nep.-