dimecres, 30 de gener del 2013

Que Hem de fe avui Dia 29/1/13

Que Hem de fe avui Dia 29/1/13
GARSA:
Nom català:En català, hi ha una dita popular "donar garsa per perdiu" o bé "donar garsa per colom", que s'utilitza quan es vol enganyar a algú tot donant-li quelcom que sigui de qualitat inferior a allò que espera.
Nom científic: (Pica pica) 
Lloc del món on viuen: és un dels ocells més coneguts a Catalunya, sobretot a les zones de conreu i als parcs de les ciutats. 
Que menja:

Descripció:
Mida:Ocell d'uns 46 cm de llarg
Forma: de plomatge blanc i negre, amb una llarga cua. 
Les plomes de les ales i de la cua agafen tonalitats blavoses i verdoses metal·litzades. 
El bec és fosc.
Les potes també son fosques.color:color, blanc al ventre




dimecres, 23 de gener del 2013

Comentari d'una notícia: Les escoles reciclen plantes

Comentari d'una notícia: Les escoles reciclen plantes
1.Marca amb color les paraules que el ignasi a dit que son complicades. a questes paraules les tenim que busca en un diccionari el seu nom es DIEC 2 i escriure el significat al blogger.
1.l'entitat
2.ecologista Que s'interessa per la natura i el medi ambient i procura protegir-los.
3.Assessorament 
4.Arbustos Planta llenyosa, de menys de cinc metres d'altura, sense un tronc dominant perquè es ramifica des de la base, com el misto i el baladre.
5.estètica Disciplina filosòfica que tracta de la bellesa, especialment en l’art, i la sensibilitat, especialment artística. 
6.cedides Virgulilla, signe gràfic que es posa sota aquesta lletra.
7.extensiu Que està pensat per ser estès
8.L'objectiu

RESUM:
L'entitat ecologista meandre, la floristeria Kentia i l'institut Lluis de peguera comencen el projecte pilot. i les plantes a les escoles de manresa Meandre, ha reciclat algunes plantes i arbustos que no tenen sortida al mercat donat que no tenen prou qualitat estètica, però en canvi poden tenir finalitat educatives en els instituts i escoles. els alumnes de 4 ESO de l'institut Lluis de paguera aquesta setmana han replantat i fet reviure una quarantena de plantes.
FOTOS: