dijous, 13 de desembre del 2012

MORERA

                                          MORERA:
pregunta forma mida:Les moreres són arbres oriünds de les zones temperades d'Àsia, de grandària petita a mitjà, poden ser monoics o dioics. De ràpid creixement quan són joves, però més lents a mesura que arriben a la maduresa, no solen sobrepassar els 15 m.

IMATGE:

fulles de morera:

Presenta fulles alternes, ovals, senceres o lobulades (en els arbres joves més lobulades que en els adults) i de marges dentats. De color verd brillant i llustroses pel feix, més clares pel revés.

flors:

Imagen
El morus alba, té una flor semblant al coto-fluix que es trenca fàcilment quan la toques. 
D'aquesta flor surt posteriorment el fruit, una mora.

els fruits:

Ficha
Nom català: Morera, Morera blanca, Morera de cucs, Morera de cuques, Morera de seda
Hàbitat: Cultivada
Forma vital: Macrofaneròfit caducifoli
Mida: 4-15 m.


LLEDONER

                                        LLEDONER:
PREGUNTA MIDA FORMA:És un arbre caducifoli amb una capçada densa, arrodonida i molt ramificada, el seu tronc és dret i amb l'escorça llisa i de color gris, pot arribar a fer 25 m d'altura

IMATGE:

fulla de lledonep


Les fulles, aspres al tacte i amb tres nervis molt marcats a l'anvers, són simples, alternes, pubescents, ovades o lanceolades, presentant una certa asimetria, amb el marge finament dentat, el pecíol llarg i la punta torçada i allargada.

flors:



 Les flors, hermafrodites o masculines, són petites, solitàries, molt pedunculades, de color verd-groguenc i apareixen entre abril i maig a les axil·les de les fulles.

els fruits:

 El fruit és una drupa comestible, el lledó, petit de la mida d'un pèsol, rodó i llis amb molt pinyol i poca polpa, verd abans de madurar i fosc, gairebé negre, quan madura a la tardor.



dimecres, 12 de desembre del 2012

gingko

                                                 GINGkGO:
PREGUNTA forma i mida: Aquests arbres tenen un troc central, de forma piramidal els femenins, i amb una capçada ampla els masculins. Poden tenir de 30 a 40 metres d'alçària (alguns espècimens a la Xina superen els 50m) i una circumferència de fins a 4 metres.

IMATGE:
I

Fitxer:Gingko-Blaetter.jpg

Gingko-Blaetter.jpg ‎(400 × 300 píxels, mida del fitxer: 24 KB, tipus MIME

flors:


Com podem veure, la fulla té una forma flavelada o de ventall amb una esquerda a la part central a la vora del limbe, el que divideix el full en dos lòbuls. És per això que la hi reconegui amb l'epítet biloba.
els fruits:



El Ginkgo biloba és un arbre que veu de Territoris Molt llunyans, de la Xina, i de temps immemorials, doncs és un veritable fòssil vivent. No te parents vius, doncs el Ginkgo biloba és l'espècie única de L'únic Gènere (Ginkgo) de l'única família Ginkgoaceae, de l'orde Ginkgoals.